Roláda plněná kakaovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 111.3 mg
 - Draslík 111.6 mg
 - Vláknina 3947 mg
 - Vitamín A 3947 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.
 - 
                                2
Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při teplotě 200°C pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu. Položíme ho na moukou posypanou utěrku, pečícím papírem nahoru. Necháme vychladnout a opatrně sundáme pečící papír.
 - 
                                3
Příprava kakaové náplně: smetanu vlijeme do kastrůlku, přisypeme cukr a vaříme do rozpuštění cukru. Prosáté kakao přidáme do horké smetany a stálým mícháním povaříme 2 minuty. Stáhneme ze sporáku, za občasného promíchání necháme mírně vychladnout a vložíme na celou noc do lednice. Potom smetanu šlehačem vyšleháme na tuhou kakaovou náplň. Půlkou náplně potřeme upečený korpus, pomocí utěrky svineme do rolády a i s utěrkou dáme do lednice zatuhnout. Následovně sundáme utěrku, celou roládu potřeme druhou půlkou náplně. Posypeme nastrouhanou čokoládou a opět vložíme do lednice. Krájíme na úhledná kolečka pilkovým nožem.