Višňová bublanina z majonézy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 115 mg
 - Vláknina 1959.6 mg
 - Vitamín A 1959.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Majonézu dáme do misky, přidáme, cukr, vejce, vanilkový cukr a metlou prošleháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, zlehka promícháme na hladké těsto. Nakonec do těsta lehce vmícháme vypeckované višně.
 - 
                                2
Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme připravené těsto. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 170°C 40 minut.
 - 
                                3
Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu. Potom ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.