Třešňové bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 46.3 mg
 - Draslík 38.5 mg
 - Vláknina 1680 mg
 - Vitamín A 1680 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme tak, že vznikne drobivá směs. Přimícháme rozinky, pokrájené kandované třešně, přidáme vejce, přilijeme mléko a vypracujeme měkké těsto.
 - 
                                2
Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme 8 stejných koulí, které rozmáčkneme na silnější placky, vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut. Placky se během pečení trochu nafouknou.
 - 
                                3
Bochánky necháme vychladnout, upravíme na servírovací tác a podáváme s marmeládou.