Ukrajinská višňová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 217.1 mg
 - Draslík 254.7 mg
 - Vláknina 4355.7 mg
 - Vitamín A 4355.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Višně vypeckujeme, nadrobno rozkrájíme a promícháme se skořicí. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.
 - 
                                2
Cukr utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu, postupně vmícháme mouku, poté přidáme nakrájené višně se skořicí. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka ho do těsta zapracujeme.
 - 
                                3
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní těsto. Bábovku následně vložíme do předehřáté trouby, na mírném ohni pečeme asi hodinu. Hotovou horkou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
 - 
                                4
Višňovou bábovku servírujeme teplou ke kávě nebo čaji.