Citronovo-oreganové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 224 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1239 mg
 - Vláknina 15000 mg
 - Vitamín A 15000 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory nakrájíme na kusy s hranou asi 4 cm a uvaříme do poloměkka.
 - 
                                2
Brambory dáme na plech, posypeme oreganem, osolíme, přidáme citronovou kůru a pečeme 15 minut na 150 °C.
 - 
                                3
Poté teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme ještě 20 minut – v polovině pečení otočíme.