Závin s ořechy a švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 18.8 mg
 - Draslík 307.9 mg
 - Vláknina 11431 mg
 - Vitamín A 11431 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a oloupaná jablka nahrubo nastrouháme a v míse smícháme s mletými řechy a nasekanými sušenými švestkami.
 - 
                                2
Listové těsto rozválíme na plát a rozprostřeme na něj připravenou směs. Svineme do závinu.
 - 
                                3
Závin pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut dozlatova.
 - 
                                4
Upečený, vychladlý závin nakrájíme a podáváme na talířích poprášených kakaem. Porce závinu přelijeme medem a sójovou smetanou.