Kynuté sýrové bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 347 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 192.8 mg
 - Draslík 301.7 mg
 - Vláknina 6586.7 mg
 - Vitamín A 6586.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr, několik lžic vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme rozšlehané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo, hrubě strouhaný sýr (část odložíme na posypání bochánků), sůl a mléko podle potřeby. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Na teple pod utěrkou necháme asi hodinu kynout.
 - 
                                2
Z vykynutého těsta vyválíme placku, z ní vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout.
 - 
                                3
Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sýrem a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme dorůžova.