Šarlotka s mandarinkami
Suroviny
- 300 g Zakysaná smetana
 - 120 g Cukr moučkový
 - 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 ks Mandarinky
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 6 plátek Želatina bílá plátky
 - 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 518.8 mg
 - Draslík 280.4 mg
 - Vláknina 1768 mg
 - Vitamín A 1768 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Bílky ušleháme dotuha, přidáme postupně cukr. Do pěny zašleháme rozšlehané žloutky a nakonec mouku.
 - 
                                3
Hmotu vlijeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
 - 
                                4
Na upečené těsto položíme vlhkou utěrku a srolujeme. Po vychladnutí rozrolujeme, pomažeme marmeládou. Znovu srolujeme a krájíme na plátky. Mísu vyložíme fólií a vyskládáme plátky rolády, část plátků odložíme.
 - 
                                5
Připravíme si krém – šlehačky ušleháme s cukrem dotuha, přimícháme zakysanou smetanu a vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Na závěr vmícháme mandarinky
 - 
                                6
Šlehačkový krém nalijeme na plátky rolády, odloženými plátky rolády překryjeme a v lednici necháme vychladit.