Pomerančová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 203.1 mg
 - Vláknina 77.7 mg
 - Vitamín A 77.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr (vanilkový i krupicový) a olej vyšleháme do hustého krému. Poté smícháme bramborový škrob s práškem do pečiva, pomerančovou šťávou a špetkou soli. Potom obě připravené směsi smícháme a na závěr ušleháme tuhý sníh z bílků, který opatrně vmícháme do těsta. Vzniklé těsto vlijeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané pečící formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut. Bábovku podáváme vychladlou, jako pohoštění.