Majonéza připravovaná z vařených vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 80.7 mg
 - Vláknina 536.3 mg
 - Vitamín A 536.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce si v osolené vodě uvaříme natvrdo. Necháme zchladit ve studené vodě a potom oloupeme skořápky. Nakrojíme všechny bílky a z vajec opatrně vyndáme žloutky. Potom bílky posekáme nadrobno. Žloutky buď prolisujeme přes síto nebo nastrouháme. K prolisovaným nebo strouhaným žloutkům přidáme lžičku hořčice a 3 lžíce citronové šťávy. Osolíme a opepříme a rozšleháme. Pak po troškách přiléváme olej a zašleháváme ho do hmoty, dokud se nevytvoří hustý krém.
 - 
                                2
Najemno posekáme pažitku. Rajče omyjeme, osušíme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a dužninu nasekáme na velmi drobné kostičky. Nasekané vaječné bílky, posekané rajče a pažitku vmícháme do majonézy.