Majonéza kaparová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 806 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 57.2 mg
 - Vláknina 1493 mg
 - Vitamín A 1493 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Majonéza připravovaná z vařených vajec:
 - 
                                2
Vejce si v osolené vodě uvaříme natvrdo. Necháme je zchladit ve studené vodě a potom z nich oloupeme skořápky. Nakrojíme všechny bílky a z vajec opatrně vyndáme žloutky. Potom bílky posekáme nadrobno. Žloutky buď prolisujeme přes síto nebo nastrouháme. K prolisovaným nebo strouhaným žloutkům přidáme lžičku hořčice a 3 lžíce citronové šťávy. Osolíme a opepříme a rozšleháme. Pak po troškách přiléváme olej a zašleháváme ho do hmoty, dokud se nevytvoří hustý krém.
 - 
                                3
Nakládanou okurku nasekáme nadrobno a spolu s vaječnými bílky a kapary vmícháme do majonézy.