Zálivka octová sherry s pomerančem
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Hořčice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 5 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 14.7 mg
 - Vláknina 177 mg
 - Vitamín A 177 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zálivka octová [51563]:
 - 
                                2
Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Do základní octové zálivky přidáme lžíci sherry octa a lžíci pomerančové šťávy a dobře promícháme.