Lahodná česneková majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 69.4 mg
 - Vláknina 315 mg
 - Vitamín A 315 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kvalitní olivový olej (nejlépe lisovaný za studena) si odměříme do nádobky s hubičkou, aby se lépe dávkoval.
 - 
                                2
6 větších stroužků česneku oloupeme a jemně utřeme. Utřený česnek dáme do mísy, přidáme podle chuti 1-2 špetku soli, 1-2 špetky bílého pepře. Čerstvá vajíčka rozklepneme, pečlivě oddělíme zvlášť bílky a žloutky. K česneku, za stálého šlehání metličkou, přidáme postupně žloutky. Když jsou pořádně spojené s ostatními přísadami, přidáme po kapkách citrónovou šťávu. Za stálého šlehání pomalu přiléváme k žloutkům olej. Postupně směs změní konzistenci a barvu na bělavou, poté můžeme přidat rychleji zbytek oleje.