Celozrnná vánočka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 172.6 mg
 - Draslík 334.7 mg
 - Vláknina 13347.5 mg
 - Vitamín A 13347.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a hladkou sójovou mouku. Vyhloubíme důlek, do kterého vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Když kvásek vzejde, přidáme rozpuštěný, vychladlý tuk, žloutky, špetku soli, rozinky a nasekané mandle. Zaděláme tužší těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.
 - 
                                3
Z těsta potom upleteme vánočku. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                4
Vánočku pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.