Šátečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 970 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 95.1 mg
 - Draslík 208.1 mg
 - Vláknina 5670 mg
 - Vitamín A 5670 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plechy vyložíme pečivím papírem, troubu předehřejeme na 220 °C.
 - 
                                2
Několik lžic vlažného mléka, lžíce cukru a droždí utřeme kašičku, kterou necháme na teple vykynout.
 - 
                                3
Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozšlehané vejce ve zbylém mléce, sůl, olej a na závěr vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                4
Na vále těsto rozválím (cca 4 mm tloušťky), povrch posypeme ustrouhaným tukem, hned srolujeme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
 - 
                                5
Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a rozválímě na tenké placky, z nichž krájíme středně velké čtverce, plníme náplní podle vlastního výběru, rohy přehneme proti sobě a dobře přitiskneme, aby se nerozvíraly.
 - 
                                6
Klademe na plech, potřeme rozšlehaným vejce a v předehřáté troubě pečeme zhruba 25 – 30 minut.
 - 
                                7
Vychladlé šátečky potřeme rozpuštěný máslem a sypeme moučkovým cukrem.