Medový perník ze sádla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 130.4 mg
 - Draslík 64.9 mg
 - Vláknina 1359.4 mg
 - Vitamín A 1359.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velmi měkké sádlo vyšleháme s medem, přidáme čtyři vejce, mletý anýz, fenykl, hřebíček, skořici, cukr, sodu a nakonec přisypeme mouku. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme uležet několik hodin. Nejlépe přes noc.
 - 
                                2
Těsto vyválíme na silnější plát, vykrajujeme podkovy, srdíčka a jiné větší tvary. Plech potřeme tukem, vysypeme strouhankou a perníky na něj vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v trošce vody a perníky potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a při vyšší teplotě pečeme přibližně půl hodiny. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Velké tvary perníku jsou vhodné ke zdobení.