Pečené brambory na kachním sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 509 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 8.3 mg
 - Draslík 1032.6 mg
 - Vláknina 12500 mg
 - Vitamín A 12500 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené brambory dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu a procedíme.
 - 
                                2
Brambory vrátíme do nádoby, zatřeseme jimi na mírném plameni, aby se jejich povrch zdrsnil a usušily se.
 - 
                                3
Na pekáč dáme tuk, silně ho rozehřejeme a nasypeme brambory.
 - 
                                4
Promícháme je s tukem, aby se obalily. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C a občas je obrátíme. Po 45-60 minutách, když jsou měkké, křupavé a zlatavé, je osolíme a ihned podáváme.