Holub dušený v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 603 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 192.9 mg
 - Draslík 473.8 mg
 - Vláknina 3651 mg
 - Vitamín A 3651 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a vykuchaná holoubata omyjeme, přesekneme napůl a osolíme. V kastrole rozpálíme sádlo, pak přidáme drobně nakrájenou cibuli. Trochu ji podusíme, zalijeme 100 ml vody, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka.
 - 
                                2
Holuby vyjmeme a šťávu vysmahneme na tuk. Přidáme propláchnutou rýži, šafrán a sůl, zalijeme 400 ml vody a krátce povaříme. Půlky holoubat zamačkáme do rýže, přiklopíme a v troubě dusíme ještě 22 minut doměkka.