Knedlíky z rohlíků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 18 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 138.7 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 6230 mg
- Vitamín A 6230 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme, rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme rohlíky, špetku soli, vejce rozšlehaná ve vlažném mléce, vlijeme máslo, přisypeme mouku, dobře promícháme.
-
2
Ve velkém hrnci vaříme vodu osolenou špetkou soli. Do vroucí vody vkládáme šišky knedlíků o průměru asi pět centimetrů. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama, aby se k rukám nelepily.
-
3
Knedlíky vaříme zhruba dvanáct minut, obracíme je a dbáme, aby se nepřichytily dna. Uvařené knedlíky překrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 10.04.2016 20:58:10
Připravovala jsem dvě porce, ale množství vystačí i na porce tři. Tím, že jsem měla pečivo trochu starší, tak jsem musela použít více mléka. Velice doporučuji vaření ve fólii, tento způsob se mi osvědčil. Knedlíky dělávám i hrubší, ale pak vařím déle. Po odstranění fólie se můžou přetřít olejem. Palec nahoru.
Odpovědět