Ztracená vejce ve smetanové omáčce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 517.8 mg
  • Draslík 155.5 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.

  • 2

    Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené omáčky nebo vody, aby neoschla.

  • 3

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou kyselého odvaru z vajec, vymícháme do hladka a přilijeme kyselou smetanu.

Komentáře k receptu