Fusilli s paprikami a rozmarýnem
Suroviny
- 50 g Sýr Gouda 45%
 - 400 g Těstoviny Fusilli
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 319 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 167 mg
 - Vláknina 10343.8 mg
 - Vitamín A 10343.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V teflonové pánvi opražíme nasucho sezamová semínka, přesypeme je na talíř a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Očištěné papriky nakrájíme na kousky a v pánvi na oleji je krátce opečeme.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s paprikami, rozmarýnem a polovinou nastrouhaného sýru. Posypeme sezamem a zbylým sýrem, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.