Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brokolice
  • 150 g Květák
  • 150 g Zelí hlávkové červené
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 409.2 mg
  • Vláknina 6014.8 mg
  • Vitamín A 6014.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku rozpálíme olej a cibuli na něm asi 5 minut osmahneme. Zasypeme ji škrobem, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až omáčka zhoustne. Stále ji přitom mícháme. Hotovou omáčku nalijeme do mísy, necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci (hladina přibližně ve výšce 5 cm), vložíme do ní růžičky květáku a brokolice, asi 7 minut vaříme, aby zůstaly ještě pevné. Slijeme, zeleninu zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Potom ji vložíme do omáčky, promícháme, osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme v chladu.

  • 3

    Zelí opereme a nakrájíme na velmi tenké nudličky, které promícháme s ostatní zeleninou.

  • 4

    Salát upravíme na mísu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu