Karotková rýže
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 21 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 33.2 mg
- Draslík 603.7 mg
- Vláknina 9772 mg
- Vitamín A 9772 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme, oloupeme a nahrubo nastrouháme karotku. Podusíme jí na lžičce másla, přidáme rýži a přilijeme půl litru vody, přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou 20 minut. 
- 
                                2Uvařenou karotkovou rýži doplníme máslem, sýrem a pomerančovou šťávou a můžeme podávat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        