Fazolové lusky na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1163 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 24.4 mg
 - Draslík 106 mg
 - Vláknina 3819 mg
 - Vitamín A 3819 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolové lusky zastříkneme trochou teplé vody, osolíme a částečně podusíme.
 - 
                                2
Z poloviny dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji smetanou a rozšleháme. Vlijeme do fazolových lusků a za občasného promíchání je udusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Ke konci dušení přidáme jemně nakrájený kopr, přidáme sůl, cukr a necháme přejít varem.
 - 
                                4
Nakonec pokrm zjemníme přidáním zbylého másla.