Hlávkový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 37 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 0 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.2 mg
- Vláknina 2880 mg
- Vitamín A 2880 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. 
- 
                                2Ve studené vodě rozpustíme cukr, sůl, ocet a vše promícháme. Zálivku uchováváme v chladu. 
- 
                                3Před podáváním máčíme hlávkový salát do připravené zálivky a pokládáme jej na talířek nebo na skleněnou misku. 
- 
                                4Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            