Paprikový salát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 1500 g Paprikové lusky čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 50 ml Olej stolní
  • 50 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 778 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 326.3 mg
  • Vláknina 563 mg
  • Vitamín A 563 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Paprikové lusky překrojíme na půl, odstraníme jádřince, papriky propláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme je na nudličky a prosolíme.

  • 2

    K paprikám přidáme oloupanou nakrájenou cibuli, pepř a zalijeme je zálivkou z vody, oleje a octa. Salát promícháme a uchováme v chladu.

  • 3

    Paprikový salát podáváme vychlazený na talířku nebo ve skleněné misce.

Komentáře k receptu