Jemná polévka z brokolice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 31 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 99.8 mg
- Draslík 396.4 mg
- Vláknina 7047 mg
- Vitamín A 7047 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit růžičky z brokolice. 
- 
                                2Když máme brokolici uvařenou, odebereme ji z hrnce. 
- 
                                3Do vody po uvařené brokolici dáme mléko, pepř, muškátový květ a sůl. Přivedeme k varu a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky. 
- 
                                4Mezitím nakrájíme uvařené růžičky brokolice na malé kousky. 
- 
                                5Když se nám voda vaří, přidáme kousky brokolice. 
- 
                                6Vaříme 10 minut. 
- 
                                7Po uvaření přidáme do polévky šlehačku. 
- 
                                8Polévku podáváme dostatečně teplou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        