Naložený zeleninový džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Pepř černý celý
  • 6 ks Cibule
  • 12 ks Lilek
  • 8 ks Rajčata
  • 4 ks Česnek
  • 10 ks Paprika zelená
  • 1.12 dl Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Celer - nať
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 904.2 mg
  • Vláknina 22918.5 mg
  • Vitamín A 22918.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.7 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme.

  • 2

    Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.

  • 3

    Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme.

  • 4

    Zeleninový džuveč má konzistenci leča.

  • 5

    Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě.

Komentáře k receptu