Naložený zeleninový džuveč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 904.2 mg
- Vláknina 22918.5 mg
- Vitamín A 22918.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.7 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme. 
- 
                                2Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka. 
- 
                                3Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme. 
- 
                                4Zeleninový džuveč má konzistenci leča. 
- 
                                5Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        