Plněná vajíčka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pažitka
  • 5 dkg Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 279.9 mg
  • Draslík 78.2 mg
  • Vláknina 7.5 mg
  • Vitamín A 7.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařená vejce natvrdo podélně rozřízneme napůl a vydlábneme žloutek. Smícháme jej s rozměklým máslem a ušleháme do pěny.

  • 2

    Přidáme 2 lžíce tatarské omáčky a nasekanou pažitku, trochu osolíme.

  • 3

    Do prázdných bílků plníme krém.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu