Reveňové čatní s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 152 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 152 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 960 mg
 - Vláknina 14901 mg
 - Vitamín A 14901 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Reveň očistíme, omyjeme, necháme dobře okapat. Jablka rozkrájíme na čtvrtiny, oloupeme, odstraníme jádřince. Reveň a jablka nakrájíme nadrobno. Spolu s cukrem, octem a 250 ml vody vaříme bez pokličky tak dlouho, dokud směs nezačne houstnout. Přidáme zázvor, nakrájené mandle, nadrobno nakrájené sušené švestky, hrozinky, chilli papričky a hořčičné semínko a nezakryté vaříme ještě hodinu. Horké čatní naplníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.