Jarní rýžový salát se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 150 g Hrášek
  • 150 g Chřest bílý
  • 259 g Rýže loupaná
  • 5 g Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 cl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 363.6 mg
  • Vláknina 15495.5 mg
  • Vitamín A 15495.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno až zesklovatí. Přidáme rýži, ještě 1 minutu restujeme, potom podlijeme 5 dl vody, osolíme, promícháme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 20 minut.

  • 2

    Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na tenká kolečka. Na zbylém oleji osmažíme cibuli, prolisovaný česnek, přidáme hrášek a ostatní zeleninu a dusíme na mírném ohni 8 minut. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 5 minut dusit, potom odstavíme a necháme chladnout.

  • 3

    Připravíme si dresink ze soli, octa, hořčice, olivového oleje a špetky pepře.

  • 4

    Hotovou rýži nasypeme do mísy, přidáme vychladlou zeleninu a dresink a lehce promícháme.

Komentáře k receptu