Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 100 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Ořechy lískové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1277 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 194 mg
  • Draslík 204.2 mg
  • Vláknina 6058.8 mg
  • Vitamín A 6058.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Rozklepneme do něj vejce a přilijeme olej, osolíme a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut odpočinout v chladničce. Mezitím omyjeme a spaříme bylinky. Rozmixujeme je a smícháme s ricottou a sýrem. Ochutíme muškátovým oříškem a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Vezmeme těsto a vyválíme ho na velice slabý plát. Poklademe ho připravenou náplní a utvořím tortelli — velké plněné čtverce. Parmezán dáme do mísy a metlou ho rozšleháme s teplým zeleninovým vývarem. Oříšky roztlučeme.

  • 3

    Tortelli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je a podáváme se sýrovým krémem a nasekanými oříšky.

Komentáře k receptu