Chlebový nákyp s goudou
Suroviny
- 300 g Hlíva ústřičná
 - 200 g Gouda
 - 400 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 8 plátek Chléb toastový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 642 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 267.3 mg
 - Draslík 299.4 mg
 - Vláknina 8314.3 mg
 - Vitamín A 8314.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Toasty zbavíme kůrky a nakrájíme na 3 cm velké čtverečky. Několika toastovými čtverečky vyložíme dno zapékací mísy.
 - 
                                2
Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme máslo a hlívy na něm opečeme. Po 3 minutách přidáme prolisovaný česnek, přimícháme ocet, necháme povařit. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Goudu nastrouháme.
 - 
                                4
Do zapékací mísy postupně vrstvíme houby, chléb a sýr. Smícháme mléko, vejce a hořčici, osolíme a opepříme, připravenou směsí přelijeme nákyp. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po vyjmutí ihned podáváme.