Arktický salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 ml Rum
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Grapefruity
  • 2 ks Jablka
  • 1 šálek Hrozinky
  • 0.25 šálek Voda pitná
  • 0.5 šálek Ořechy vlašské
  • 0.25 šálek Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 272.9 mg
  • Vláknina 6439.6 mg
  • Vitamín A 6439.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče a grapefruit oloupeme, zbavíme bílé slupky, nakrájíme na kolečka a ty na pět dílů. Obojí dáme do hluboké mísy. Jablíčka oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme k ovoci. To pokapeme šťávou z jednoho citronu.

  • 2

    Na sporáku povaříme pět minut vodu a cukr, po odstavení přidáme hrozinky, nasekané ořechy a rum. Po vychladnutí sirup nalijeme k ovoci a necháme salát hodinu v ledničce.

Komentáře k receptu