Tabúle z bulguru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rajčata
  • 300 g Petržel - nať
  • 126 g Bulgur
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1032.9 mg
  • Vláknina 21103.1 mg
  • Vitamín A 21103.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 160.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur nasypeme do mísy, osolíme, přelijeme vroucí vodou a odložíme na cca 1 hodinu. Poté scedíme a necháme okapat na na sítu.

  • 2

    Rajčata namočíme do horké vody, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na malé kousky. Petrželku omyjeme a lístky nasekáme. Cibulky očistíme a celé nakrájíme na kolečka. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka, česnek oloupeme a obojí najemno nasekáme.

  • 3

    Všechny suroviny dáme do salátové mísy, ochutíme solí, pepřem, protlakem, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou mátou a důkladně promícháme. Odložíme na 30 minut do chladu a poté podáváme např. s pita chlebem.

Komentáře k receptu