Zelené fazolky s čerstvým kokosem
Suroviny
- 600 g Fazolové lusky zelené
 - 50 g Kokos čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 401.5 mg
 - Vláknina 10913 mg
 - Vitamín A 10913 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky omyjeme a šikmo nařežeme na cca 3 cm velké kousky. Chilli papričky očistíme, odstraníme jadérka, nasekáme na tenké nudličky. Kokos nastrouháme.
 - 
                                2
Fazolky dáme do vroucí vody, přidáme kurkumu a lžičku soli, povaříme cca 3-4 minuty. Poté scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme oba druhy oleje, vsypeme hořčičná semínka, kokos a chilli, krátce osmahneme. Přidáme fazolky a restujeme cca 3-5 minut za občasného míchání, dokud nezměknou. Ochutíme solí, pepřem, vmícháme nasekaný koriandr a ihned podáváme.