Žlutá čočka v curry omáčce
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 250 g Čočka žlutá
 - 600 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 hrst Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 18.5 mg
 - Draslík 155 mg
 - Vláknina 14542.6 mg
 - Vitamín A 14542.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme na středním ohni cca 20 min, mezitím občas promícháme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Oloupaný zázvor najemno nastrouháme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenká kolečka. Korinadr opláchneme, osušíme a nasekáme.
 - 
                                2
Zahřejeme přepuštěné máslo a za stálého míchání na něm cca 2 min osmahneme cibulky, zázvor a chilli. Vsypeme kurkumu a římský kmín a krátce orestujeme. Poté přidáme čočku i s vodou, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, posypeme korinadrem a garam masalou. Jogurt dohladka rozmícháme a podáváme zvlášť.