Mandlový koláč s rumem
Suroviny
- 100 g Hrozinky
 - 100 g Mandle
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka polohrubá
 - 150 g Cukr moučkový
 - 50 g Kandovaná pomerančová kůra
 - 50 g Kandovaná citronová kůra
 - 50 ml Rum
 - 100 ml Rum
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 162.7 mg
 - Draslík 326.7 mg
 - Vláknina 9187.8 mg
 - Vitamín A 9187.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme umleté mandle s pokrájenými hrozinkami a kandovanou pomerančovou a citronovou kůrou, zakapeme rumem a dobře promícháme.
 - 
                                2
Těsto připravíme ušleháním změklého másla s cukrem a vejci. Přidáme vanilkový cukr, skořici, mouku a mandle s ovocem a rumem. Pečlivě promícháme, vložíme do vymazané a vysypané formy.
 - 
                                3
Vložíme do mírně předehřáté trouby, pečeme asi hodinu.
 - 
                                4
Upečený koláč necháme prochladnout, vyjmeme ho z formy a necháme úplně vychladnout. Poté vložíme zpět do formy a zakapeme rumem.