Noky s čedarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 864 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 225.9 mg
 - Vláknina 6372.5 mg
 - Vitamín A 6372.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme. Vmícháme drcená rajčata a rajčatový protlak, zvýšíme teplotu a omáčku asi 5 minut vaříme.
 - 
                                2
Potom stáhneme oheň, do omáčky vmícháme smetanu a nakrájená sušená rajčata, promícháme ji a zvolna vaříme ještě asi 3 minuty.
 - 
                                3
Uvaříme bramborové noky ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, jsou hotové (asi po 2 minutách) a můžeme je vyjmout naběračkou s otvory. Vložíme je do omáčky, přidáme čerstvou bazalku, sůl a pepř. Noky s omáčkou dáme do zapékací mísy a posypeme sýrem čedar. Mísu dáme pod rozehřátý gril a pokrm zapékáme, až se na sýru začnou tvořit bubliny.