Tomatová esence
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1026 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1640.4 mg
 - Vláknina 16403.9 mg
 - Vitamín A 16403.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a omyjeme.
 - 
                                2
2,2 kila rajčat, celer, šalotku, fenykl, česnek, tymián pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                3
Vše přendáme do větší mísy, přisypeme pepř, přilijeme worcester a tabasco, osolíme a osladíme.
 - 
                                4
Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu marinovat 7 hodin.
 - 
                                5
Vzniklou směs poté nahrubo rozmixujeme a propasírujeme přes dvojité plátno.
 - 
                                6
Necháme pozvolna protéci plátnem po dobu 120 minut.
 - 
                                7
Esenci servírujeme ozdobenou zbytkem pokrájených rajčat a bazalkou.