Kolínka se špenátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Sýr Niva 50% - tavený
  • 500 g Těstoviny kolínka
  • 250 g Špenát mražený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 203.4 mg
  • Draslík 91.4 mg
  • Vláknina 1047.3 mg
  • Vitamín A 1047.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme špetkou soli. Přivedeme k varu, vhodíme těstoviny a asi 10 minut vaříme doměkka. Scedíme, opláchneme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo, dáme nadrobno nasekanou cibuli a osmahneme. Vmícháme špenát a 10 minut podusíme. Poté přidáme prolisovaný česnek, rozkvedlaná vejce, zamícháme, přidáme špetku soli a opepříme. Na závěr zalijeme smetanou a za stálého míchání prohřejeme.

  • 2

    Uvařené kolínka naporcujeme na teplé talíře, polijeme špenátovou omáčkou, nivu nastrouháme na širším struhadle a posypeme jí kolínka.

Komentáře k receptu