Ruský okurkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Kopr čerstvý
  • 400 g Okurka salátová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 52 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 167.3 mg
  • Vláknina 1540 mg
  • Vitamín A 1540 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z okurky odstraníme semena, případně i měkký vnitřek. Okurku nakrájíme na dílky a upravíme na mísu.

  • 2

    Zálivka: smícháme vodu, ocet, olej, cukr, podle chuti sůl a pepř.

  • 3

    Zálivku nalijeme na okurky, posypeme koprem.

Komentáře k receptu