Dušený květák v jogurtové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 600 g Květák
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 666.8 mg
  • Vláknina 8211 mg
  • Vitamín A 8211 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek a 1 oloupanou cibuli jemně nastrouháme a vmícháme do jogurtu. Přidáme zázvor, kari koření, cukr a sůl.

  • 2

    Očištěný, na růžičky rozebraný květák naložíme do připravené směsi na 2-3 hodiny.

  • 3

    Zbylou cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmažíme v kastrole na oleji. Přidáme naložený květák, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu