Italská minestrone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1159 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 632.1 mg
  • Vláknina 16690 mg
  • Vitamín A 16690 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vyšší pánvi rozpálíme olivový olej. Do rozehřátého oleje postupně vkládáme jemně nakrájenou cibuli, prolisované dva stroužky česneku, mrkev pokrájenou na menší kostičky, bramboru a cuketu na kostky o hraně asi 1 centimetr a pokrájenou jednu čtvrtinu hlávky bílého zelí. Dobře osmahneme, než zelenina úplně nezměkne, tedy 5 - 7 minut.

  • 2

    Vyjmeme z pánve a vložíme do většího hrnce, kam přidáme nakrájená rajčata. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a počkáme, než směs dosáhne bodu varu. Potom stáhneme plamen a polévku pomalu vaříme ne mírném ohni přibližně 20 minut. Do hrnce nyní vložíme těstoviny, osolíme a opepříme podle chuti a minimálně ještě 15 minut vaříme. Potom zkusíme, jsou-li už těstoviny al dente, tedy na skus. Pokud ano, rozdělíme hotovou polévku do talířů. Přizdobíme ji ještě lžičkou parmezánu a pesta.

Komentáře k receptu