Italská polévka Minestrone
Suroviny
- 15 g Celer řapíkatý
 - 150 g Brambory
 - 150 g Hrášek
 - 60 g Fazole bílé
 - 100 g Rýže loupaná
 - 80 g Brukev řepka
 - 15 g Kerblík
 - 100 g Zelí hlávkové bílé
 - 15 g Bazalka
 - 80 g Karotka
 - 60 g Slanina vepřová
 - 40 g Anglická slanina
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Rajčata
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Bujón hovězí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 60319 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 18.5 mg
 - Draslík 1564.6 mg
 - Vláknina 9051.3 mg
 - Vitamín A 9051.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu pokrájíme na velmi malé kousky a pokrájíme na slabé proužky nebo nastrouháme nahrubo, vložíme do hrnce, trochu osolíme a dáme na oheň. Jakmile se začne trochu škvařit, přidáme zeleninu. Karotku, brambory a brukev nakrájené na kostičky, list řapíkatého celeru posekaného na jemno, srdíčko zelí pokrájeného na proužky a oloupaná, jádřinců zbavená rajčata pokrájená nadrobno. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
 - 
                                2
Nyní přidáme čerstvý hrášek, mladé fazolky a rýži. Vaříme dalších 40 minut. Minutu před koncem vaření přidáme 2 prolisované stroužky česneku, posekanou bazalku a kerblík.
 - 
                                3
Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.