Kedlubnové zelí

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Ocet vinný
  • 3 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 489.2 mg
  • Vláknina 8702.5 mg
  • Vitamín A 8702.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Na másle opečeme pokrájenou cibuli, přidáme kedlubny, ocet, sůl, kmín a cukr, vše promícháme a zalijeme asi 150 ml vody a přivedeme k varu.

  • 3

    Zvolna dusíme asi 20 minut až je kedlubna měkká.

Komentáře k receptu