Salát z bulguru
Suroviny
- 1 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 225 g Feferony
 - 225 g Bulgur
 - 85 g Ořechy para
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 881 mg
 - Vláknina 24134 mg
 - Vitamín A 24134 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 159.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do větší misky nasypeme bulgur a zalijeme vařící vodou. Bulgur takto necháme máčet přibližně 20 minut. Mezitím nakrájíme papriky na čtvrtiny a odstraníme z nich jadérka. Potom paprikové čtvrtky položíme na do ruda rozpálený gril slupkou nahoru a počkáme, až se na ní začnou vytvářet puchýřky a začne k černat. Sundáme z grilu a necháme chladnout. Úplně vychladlé opatrně oloupeme a paprikovou dužinu rozkrájíme na kousky.
 - 
                                2
Zelené fazolky nasypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 4 minuty. Potom vodu slijeme a fazole dobře opláchneme v tekoucí studené vodě. Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme. Rozkrojíme je, odstraníme semínka, pokrájíme na malé kousky.
 - 
                                3
Do další misky vlijeme olivový olej, balzamikový a vinný ocet, vložíme hořčici a prolisovaný stroužek česneku. Ze všech těchto ingrediencí smícháme dresink.
 - 
                                4
Z bulguru slijeme vodu a přelijeme ho vyrobeným dresinkem. Promícháme, postupně přidáváme všechnu zeleninu - grilované papriky, uvařené fazolky, oloupaná a nakrájená rajčata, na kolečka pokrájenou šalotku, hrubě posekané paraořechy. Nakonec vše posypeme petrželkou, posolíme a popepříme. Ještě jednou lehce promícháme a studené podáváme.