Zelenobílý salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Ořechy vlašské
  • 125 g Sýr kozí
  • 150 g Roketa
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 24.7 mg
  • Draslík 493.7 mg
  • Vláknina 8287 mg
  • Vitamín A 8287 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce (nakrájené na plátky) vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Poté je necháme okapat a odložíme stranou na vychladnutí.

  • 2

    Promícháme jablko pokrájené na kostky s citronovou šťávou, poté je vmícháme do vystydlých brambor. Přidáme nasekané vlašské ořechy, kostičky sýra a listy rokety, promícháme.

  • 3

    Ušleháme v misce olivový olej, červený vinný ocet, med a semínka fenyklu, touto zálivkou salát přelijeme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu