Patisonové řízky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Patison
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 123.2 mg
  • Vláknina 1609.4 mg
  • Vitamín A 1609.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Patisony oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Osolíme je, necháme chvíli odpočinout a když pustí šťávu, osušíme je papírovou utěrkou.

  • 2

    Plátky obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu