Provensálské žampionové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 454.8 mg
 - Vláknina 4715 mg
 - Vitamín A 4715 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rajčátka omyjeme.
 - 
                                2
V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl.
 - 
                                3
Zeleninu a žampiony střídavě napichujeme na jehly nebo na špejle. Špízy potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na plech a v troubě pod rozehřátým grilem opékáme 10-15 minut. Během grilování špízy potíráme olejem a často je obracíme.
 - 
                                4
Můžeme podávat s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo s čerstvým pečivem.